Past jouw trouwskapsel bij je trouwjurk?

Past jouw trouwskapsel bij je trouwjurk?

 

Wij geven graag advies!

Wanneer je gaat trouwen heb je altijd al snel een beeld in je hoofd van hoe je er uit wil zien, je kiest DE trouwjurk uit en zoekt mooie voorbeelden van kapsels die je geweldig vind..maar passen deze wel bij elkaar?

Hieronder vind je 3  voorbeelden van de meest voorkomende jurken met de bijbehorende tips waar je op kunt letten met het kiezen van je trouwkapsel ( of je trouwjurk )

We beginnen met de meest gekozen trouwjurk van 2018!:

Voorbeeld 1: hooggesloten met een bijzonder rugaccent

                                        

Dit prachtige voorbeeld is een jurk van Maggie Sottero en wat meteen opvalt is het bijzonder mooie rugaccent, de jurk is helemaal tot aan de nek gesloten met allemaal kleine knoopjes en prachtige kanten accenten. Wanneer je zo’n jurk kiest wil je dat zo’n mooie rug zichtbaar is dus los haar is bij deze jurk echt een no go!

Ons kapsel advies : hals en nek vrijlaten dus mooi opsteken, symmetrisch naar achter gedragen, bij voorkeur laag.

Met zo’n kapsel komt de jurk zowel van voren als van achteren het mooist tot zijn recht,een prachtige haaraccessoire maakt het helemaal af!

Tip :  deze jurk is o.a. te koop bij de Bruidshoek in Leiden.

 

Voorbeeld 2 : Hooggesloten aan de voorkant met een blote rug.

 

 

         VIP Arrangement Linda

Wanneer een jurk aan de voorkant hoog is en de stof vrij druk dan is het belangrijk dat het in combinatie met je kapsel niet te “vol”word van voren, zeker wanneer er ook lange mouwen aan de jurk zitten. Aan de achterkant is de jurk dan ineens heel sexy wat de jurk heel speciaal maakt, de rug is dan vaak in een V- vorm uitgesneden.

Ons kapsel advies: aan de voorkant rust brengen dus geen los haar of losse krullen aan de voorkant, lekker clean houden, van achter kan het of laag worden opgestoken of los hangen, houd er dan wel rekening mee wanneer je jurk een V-vorm aan de achterkant heeft je haar dan ook in een V-vorm valt wanneer je het los draagt.Wanneer je jurk helemaal glad is van stof en dus wat klassieker en chiquer oogt is het vaak ook erg mooi om het haar hoog op te steken, dat geeft meteen een meer klassieke look.

Voorbeeld 3 : de tijdloze strapless jurk

 strapless trouwjurk

Deze strapless jurk is van Rebecca Ingram en valt onder de bekende term “Sissy”jurk.

De strapless jurk is in onze ogen de enige jurk waar werkelijk alle kapsels bij kunnen:

Los haar

half opgestoken

laag opgestoken

hoog opgestoken

a-symmetrisch

Wel zijn er een paar dingen om rekening mee te houden :

-Wanneer de strapless jurk een sweetheart shape aan de voorkant heeft dan heb je een heel duidelijk “midden” ,dus heel symmetrisch, houd dan het kapsel ook symmetrisch.

-Wanneer je gaat voor een “Sissy”jurk dan is dat snel een grote volle jurk, het is vaak mooier om dat het kapsel wat rustiger te houden en niet ook heel groot en vol ,de kans is groot dat het dan allemaal een beetje too much word.

 Tip: de jurk word vaak gecombineerd met een sluier,zo voel je je wat minder bloot.

Tot slot : type stof

Jurk van satijn

Ik zei het net al in het voorbeeld hiervoor, wanneer een stof heel glad is geeft dat een bepaalde look, op de foto is een jurk te zien van Pronovias en het geeft meteen een heel strak en chique gevoel, hier past dan ook het beste een strak en chique kapsel bij.Op de foto is er voor een los kapsel gekozen en vind ik niet meteen het allermooiste,het model heeft geen krullen dus dan kan het weer wel maar het aller mooiste is toch een mooie strakke gladde knot of chignon gecombineerd met een gladde haaraccessoire :

open rug bij deze trouwjurk

Jurk van kant.

Een ander voorbeeld is wanneer je jurk juist heel veel kant heeft. Dan geeft dat veel meer het romantische gevoel weer en bij romantiek moet ik altijd meteen denken aan krullen. Nonchalant opgestoken met losse krullen of half opgestoken. Vaak kies je bij een jurk die geheel van kant is niet voor een haaraccessoire met steentjes en pareltjes etc maar gaan de meeste bruiden voor verse bloemen in het haar. Is jouw jurk van kant en gecombineerd met parels en steentjes erop dan kun je er prima een haaraccessoire bij combineren.

prachtige kanten rug bij deze trouwjurk

Jurk met veel steentjes & kraaltjes.

Als laatst wil ik je nog even ergens op wijzen.Wanneer je jurk heel veel steentjes, kraaltjes, lovertjes etc heeft langs je hals en op je schouders is los haar niet aan te raden want je prachtige losse krullen blijven aan de kraaltjes hangen. Deze stof is bijna niet te combineren met los haar omdat het er constant aan blijft hangen en hierdoor gaat het klitten, je haar word er erg slordig doordat er ook haarlak etc in zit dus houd hier rekening mee wanneer je voor zo’n jurk gaat.

Advies betreft je trouwjurk zelf kun je natuurlijk het beste vragen bij een goede bruidsmodezaak, TIP! ga eens kijken bij de Bruidshoek in Leiden,zij kunnen je alles vertellen over de juiste jurk voor jou!

Ben je benieuwd welk kapsel er het mooiste staat bij jouw jurk? mail ons dan voor een vrijblijvende proefafspraak : info@faceandart.nl of vul ons formulier in: www.faceandart.nl/offerteboeken/

 

0