De concealer ,het product dat niet mag ontbreken in je make-up tas!

Vind je het storend om donkere kringen onder je ogen te hebben en weet je niet goed hoe deze op een natuurlijke manier weg te werken?

In deze BLOG serie krijg je allerlei tips om in drukke tijden er toch fris en fruitig uit te blijven zien ! In deze blog gaat het over HET product dat niet mag ontbreken in je make-up tas nl DE CONCEALER!

Dit product word nog veel te weinig gebruikt en degene die het gebruiken gebruiken het heel minimaal..

WAAR IS HET PRECIES VOOR?

Een concealer licht bepaalde delen in je gezicht op die donkerder zijn ( een highlight )                                                                      

In deze blog behandelen we alleen de witte delen in het gezicht op het plaatje. Als je goed kijkt zie je niet alleen onder de ogen een wit gedeelte ( dit is wat de meeste vrouwen alleen oplichten ) maar ook onder de wenkbrauw , op het voorhoofd , langs en op de neus en onder de mondhoeken. En als je heel goed kijkt zie je ook een wit randje op het ooglid lopen ( dit is wat je kunt doen met het anti fatique potlood )

MOET IK OP AL DIE PLAATSEN CONCEALER AANBRENGEN?!

Nee hoor dit is niet nodig en zeker niet vroeg in de ochtend wanneer je al niet veel tijd hebt, Nee wat ik belangrijk vind is het aanbrengen van concealer op de volgende plaatsen in het gezicht :

 • onder de ogen
 • op de oogleden
 • onder de wenkbrauwen
 • naast de neushoeken

Vermoeidheid toont zich in de huid en met name de huid rondom de ogen, deze ziet er dan donkerder uit en geeft een vermoeid,uitgeblust effect .

Je gaat als volgt te werk :

 1. Breng eerst je dagcrème + oogcrème aan( niet te veel ).
 2. Daarna direct de concealer zodat het mooi mengt met de crème.
 3. De concealer breng je onder het oog aan van binnenooghoek tot het jukbeen.
 4. Op de oogleden tot aan de wenkbrauw
 5. rond en naast de neusvleugels ( deze zijn vaak wat rood)
 6. Daarna poeder je alles ,poeder extra op de oogleden, dit werkt heel goed als ondergrond voor de oogschaduw

WELKE KLEUR MOET IK GEBRUIKEN?

Dit vinden veel vrouwen lastig en juist de kleur is ZOOO belangrijk want hier komt een stukje theorie bij kijken ,ik ga jullie niet deze hele theorie uitleggen want dan word het zowat een cursus,ik zal jullie het simpelweg even voorzeggen!

 • Bij blauwe kringen                       Perzik tint
 • Bij paarse kringen                        Gele tint
 • Bij bruine/donkere kringen            Roze tint
 • Bij rode kringen                               Olijf/groen tint
 • Bij geen kringen maar puur highlight         Beige tint

Welke tint denk je dat er het meest gebruikt word door alle vrouwen? De BEIGE tint!

Terwijl beige alleen neutraliseert maar geen echte kleur kan opheffen! Dus daardoor word er vaak een hele dekkende variant gebruikt welke je heel goed ziet zitten en de huid extra uitdroogt…Dit is uiteraard niet fris en fruitig!

WELK TYPE CONCEALER IS HET BESTE?

Ik persoonlijk vind een vloeibare concealer altijd het meest natuurlijk, zeker als je deze in de juiste tint gebruikt dan heb je niet veel van het product nodig en blijft het heel fris.Denk aan de Touche Eclat van Yves Saint Laurent of de Fluide Correcteur van T.LeClerc . Elke dikkere,meer dekkende concealer word al snel voor andere doeleinden gebruikt, denk aan het wegwerken van puistjes, littekens e.d.

Mocht je het lastig vinden om de juiste kleur te bepalen,stuur dan een foto van je gezicht zonder make-up op naar info@faceandart.nl en ik zal je persoonlijk vertellen welke tint het beste is voor jou!

Ik ben erg benieuwd..Wat is jouw ervaring met gebruik van concealer? En gebruik je uberhaupt al concealer ? Deel jouw ervaring in het commentaarveld hieronder !

0